Com iniciar-se al canicross?

Esteu pensant en començar a fer canicross? Voleu apuntar-vos a una cursa? No sabeu si al gos li agradarà? O si al contrari no li podreu seguir el ritme i acabareu destrossats?

Doncs aquí teniu uns consells per tots aquells que vulgueu iniciar-vos en aquest esport. Els hem dividit en dos parts, una per aquells que ja correu habitualment i voleu començar amb el vostre gos i una altra pels que no correu habitualment.

I atenció! Vetlleu sempre per començar a entrenar amb temperatures ben baixes i en les hores més fresques del dia.

 

Ja sóc runner i vull començar a fer canicross:

Si ja correu habitualment i gaudiu d’una bona forma física tindreu molt guanyat, però haureu de tenir una major cura del vostre gos. Tot i que ells de forma fisiològica ja estan dotats d’unes característiques físiques que els permeten córrer a grans velocitats, caldrà que realitzem un període d’adaptació abans de començar a competir. Primer haurem de començar millorant la seva condició física, si són gossos joves i actius això no ens costarà gaire, els podem portar a córrer lliures amb nosaltres a peu o en bici, començant per distàncies curtes, les primeres setmanes no hauríem de superar els 5km, i a ritmes suaus. S’ha d’evitar l’esgotament i el gos ha d’acabar sempre amb ganes de més. També podem aprofitar aquestes primeres sortides per anar introduint l’arnès de canicross tot i que no el portem lligat. Ens interessa que el gos el relacioni amb córrer com una activitat divertida. I en acabar sempre l’hem de felicitar i aprofitar per jugar una estona junts.

Post entrenament

Quan ja portem un temps corrent amb el gos lliure (el temps dependrà de l’edat i les seves característiques) el podem començar a lligar a estones. S’ha de buscar els moments de màxima motivació, el tram aquell on ell sempre fa l’esprint. És el moment ideal per començar els entrenaments en grup. Si teniu algun grup a prop de casa que faci entrenaments aprofiteu per queda amb ells, els gossos es motivaran entre ells, i si teniu alguna pregunta segur que un canicrosser més experimentat us podrà donar un cop de mà. En aquests inicis és bàsic començar a treballar amb les ordres (hike, dreta, esquerra, stop) i vigilar amb l’ansietat, ens interessa que el nostre gos estigui motivat però no que s’exciti excessivament, el canicross ha de ser un activitat gratificant i no estressant.

Quan el gos ja tingui un bon condicionament físic, estigui acostumat al material, hagi corregut amb altres gossos i persones i ja conegui les ordres, estareu preparats per apuntar-vos a la vostra primera cursa! Molta sort!

 

No he corregut mai, però m’agradaria començar acompanyada del meu gos:

Si us heu proposat començar a fer canicross amb el vostre gos sense tenir un hàbit esportiu serà molt important realitzar primer un condicionament físic tan vostre com del gos. El canicross suposa un elevat impacte per les nostres articulacions, per tant és important que comencem gradualment i que ho compaginem amb altres disciplines i un condicionament físic general de tot el cos. Això ho podem fer compaginant els entrenaments amb el nostre pelut amb l’activitat física en un gimnàs o amb un entrenador personal que ens guii en el camí a seguir.
Amb el gos podeu començar emportant-vos-el a córrer o amb la bici i podeu anar introduint l’arnès. Inclús podeu realitzar caminades en canitrekking on podeu fer algun petit esprint junts. S’ha d’aprofitar aquesta activitat més tranquil·la per introduir les ordres bàsiques (hike, dreta, esquerra, stop) on ens serà molt més fàcil que quan anem corrents.  De mica en mica, a mesura que la vostra condició física vagin millorant podeu començar a lligar-lo a la línia a estones, buscant sempre els moments de màxima motivació. En acabar els entrenaments sempre l’hem de felicitar i aprofitar per jugar una estona junts.

I no us en adonareu que ja estareu preparats per començar a córrer junts. Aprofiteu aquests inicis per començar els entrenaments en grup. Si teniu algun grup a prop de casa que faci entrenaments aprofiteu per queda amb ells, els gossos es motivaran entre ells, i si teniu alguna pregunta segur que un canicrosser més experimentat us podrà donar un cop de mà.

Procureu sempre que el canicross sigui una activitat gratificant i antiestressant pels dos.

Canitrekking

Ja sabeu quin material necessiteu? No? Doncs aneu al següent apartat sobre el Material de canicross.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s